EN | NL
Draadloze RF chips voor mobiele toestellen…
M4S is een O&O centrum dat met een fascinerende, frisse aanpak multi-standaard draadloze RF chips voor mobiele toestellen ontwikkelt. Terwijl multi-standaard communicatie steeds meer een vereiste wordt in de huidige geconvergeerde toestellen, vormt de toepassing hiervan een grote uitdaging voor de fabrikanten van deze toestellen. M4S richt zich op deze uitdagingen door een unieke combinatie van vernieuwende IMEC technologie, toegang tot oplossingen die zich reeds bewezen hebben voor de relevante standaarden en een totale oplossingsgerichte aanpak.


In een jong bedrijf…
In 2007, ontstond M4S als spin-off van IMEC, met als doel het toeleveren van single chip RF transceivers voor de cellulaire markt. In 2010 werd M4S overgenomen door Huawei, een wereldleider op gebied van telecom-oplossingen. Dit bedrijf is bekend voor producten die gebruikt worden in netwerkinfrastructuur voor telecom. Ze worden in meer dan 100 landen ingezet, worden door 45 van de wereldtop 50 van telecom-operators gebruikt, en door een derde van de wereldbevolking.

Single chip multi-standaard cellular RF transceivers ontwikkelen…
M4S biedt single chip multi-standaard cellular RF transceivers die een brede waaier aan standaarden ondersteunen zoals GSM, EDGE, W-CDMA, HSPA+, LTE. In combinatie met Huawei’s baseband chips, zullen de mobiele toestellen van de volgende generatie met de M4S RF transceiver, hogere datasnelheden aankunnen, kosteneffectief zijn, minder stroom verbruiken en wereldwijd ingezet kunnen worden.

Door de kracht van Huawei…
In 2008 heeft M4S het kernteam van de RF transceiver ontwikkeling van Freescale in Cork, Ierland kunnen aantrekken. Dit team was onontbeerlijk om de RF circuit concepten van IMEC om te zetten in marktklare producten. Na de incubatie door Option Wireless Technologies, een gerespecteerd innovator van mobiele data modems, maakt M4S nu deel uit van de Huawei familie. Hierdoor heeft het een uitstekende plaats veroverd om zijn producten wereldwijd te leveren.

Het internet is mobiel…
Het hele M4S team is trots om te mogen bijdragen aan mobiele internetrevolutie. De resultaten van IMEC’s toponderzoekers worden omgezet in competitieve producten die wereldwijd worden toegepast door Huawei in mobiele toestellen van de volgende generatie.